Σινεμά

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ…(no spoilers)

H νέα ταινία της marvel είναι γεγονός και οι κινηματογραφικές αίθουσες γέμισαν για ακόμα μια φορά πράγμα που ήταν αναμενόμενο κρίνοντας απο τις παλιότερες δημιουργίες της εταιρίας.
Συγκεκριμένα ο ήρωας που είδαμε για πρώτη φορά στο civil war εντυπωσίασε με τις ικανότητες του τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στην ικανότητα του ως βασιλιάς της Wakanda.

Μετά το τέλος της ταινίας όμως καλείσαι να απαντήσεις σε 2 ερωτήματα και αυτό θα κάνουμε και εμείς για σένα.

 

1ων. Ήταν τόσο καλή η ταινία όσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν;
Δεν μπορεί να μην υπάρχει ταινία τέτοιου είδους χωρίς κλισέ αλλά μπορεί να υπάρξει χωρίς να γίνεται προβλέψιμη και κατά συνέπεια βαρετή στον θεατή , πράγμα που το black panther δεν απέφυγε ,με αλλά λογία έπεσε στην παγίδα του να γίνεται αρκετά προβλέψιμο και να χάνει το ενδιαφέρον του σε σημεία . Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν μια ταινία που ισορροπούσε αψογά αναμεσά στο δράμα του ηρώα και την δράση ήταν μοιρασμένη έτσι ώστε να μην ξεπεράσει την ζώνη του υπερβολικού, αν κάποιος ψάξει να βρει περισσότερα αρνητικά για αυτή την ταινία θα αποτύχει διότι η ταινία ήξερε ποια είναι η δουλειά της και την έκανε καλά.

 

Τι εννοώ με αυτό ; Ήξερε ότι πρέπει να μας συστήσει με έναν νέο χαρακτήρα άγνωστο στο μεγαλύτερο μέρος του κοινού και αυτό έκανε έχτισε χαρακτήρες και μας έκανε να ενδιαφερόμαστε μέχρι και για το τελευταίο κομπάρσο που εμφανιζόταν στην οθόνη.
Όμως μα καλή ταινία ενός υπερηρώα δεν βασίζεται μόνο στον ηρώα 100% αλλά και στον εχθρό αυτού ,στην προκείμενη περίπτωση ο εχθρός του Black Panther είναι ο ίδιος του κακός εαυτός που μέσα από τις μάχες τους προσπαθεί να γίνει καλύτερος βασιλιάς και καλύτερος άνθρωπος.

Μπορεί ο villain να μην ήταν ο καλύτερος της Marvel αλλά ήταν αυτός ο οποίος έκανε την διαφορά, σε κάνει να τον μισείς αλλά υποσυνείδητα ξέρεις ότι δεν φταίει αυτός για αυτό που έγινε.

Το τελευταίο ερώτημα που δημιουργείται είναι το εξής:

Αξίζει να πληρώσω για αυτή την ταινία;

Η ταινία σου προσφέρει ένα όμορφο 2ωρο το οποίο είναι γεμάτο δράση και αγωνιά μπορεί να υπάρχουν αστοχίες αλλά σιγουρά δεν είναι απο τις ταινίες που μόλις βγεις απο την αίθουσα νοιώθεις οτι έχασες τα λεφτά σου…
Οπότε ναι είναι μια ταινία που αξίζει να πληρώσεις για αυτήν!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *